Dust Control Systems Oy:llä uusi omistaja

Suunta kohti 2030-lukua

 

Dust Control Systems Oy siirtyi 9.2.2023 toteutetulla osakekaupalla Tapani Stipan omistaman Blugrow Oy:n omistukseen. Omistajanvaihdos vahvistaa DCS:ää merkittävänä suomalaisena cleantech-toimijana. DCS:n strateginen horisontti suuntautuu kaupan myötä 2030-luvun asiakastarpeisiin.  

 

Dust Control Systems Oy siirtyi vuonna 2007 Ilkka Korhosen ja Harri Järvenpään omistaman Pollution Control Systems Finland Oy:n omistukseen. Vahvaan tuote- ja sovellusosaamiseen sekä pitkiin asiakassuhteisiin perustuen aloitettiin vahva tuotekehitys. Oma valmistus aloitettiin vuonna 2009 ostamalla tätä varten PT Components Oy:n liiketoiminnat, ja vuonna 2013 hankittiin teollisuustilat Voikkaalta. Omistajien lisäpanostuksen turvin aloitettiin rekrytoinnit ydinosaamiseen ja toiminnan kokonaisvaltaisen ERP-järjestelmän kehitys sekä suunnittelun automatisointi. Vuonna 2012 sovittiin neljän avainhenkilön, Teemu Kanervan, Antti Vanha-Viitakosken, Mikko Ylijoutsijärven ja Peter Hämäläisen osakkuudesta yhtiöön.

 

”Eläkeikäni lähestyessä oli aika aloittaa uuden omistajan etsintä. Nyt toteutunut yrityskauppa tuo yhtiöön uutta osaamista ja antaa varmasti uutta virtaa myös yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen”, kertoo Dust Control Systems Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Korhonen.

 

”Erinomainen tekninen osaaminen, työntekijöiden ammattitaito ja asiakkailtakin saatu erittäin positiivinen palaute tekivät Dust Control Systems Oy:stä haluttavan ostokohteen.  Kaupan yhteydessä vahvistetulla pääomarakenteella yrityksellä on entistäkin paremmat resurssit asiakkaidensa laadukkaaseen palveluun ja laajempiin, 2030-luvun markkinaan tähtääviin toimituskokonaisuuksiin”, toteaa yhtiön johtoon asettuva Tapani Stipa.

 

Kaikki Dust Control Systems Oy:n työntekijät ja Teemu Kanerva jatkavat yhtiön palveluksessa. Ilkka Korhonen ja Harri Järvenpää jatkavat myös yhteistyötä yhtiön kanssa kaupan jälkeenkin.

 

Dust Control Systems Oy on vuonna 1983 perustettu yhtiö. Se valmistaa erilaisia vaativia teollisuuspuhaltimia sekä savukaasujen puhdistusjärjestelmiä. Yhtiön automatisoitu suunnittelujärjestelmä mahdollistaa asiakkaalle räätälöityjen tuotteiden valmistamisen. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2022 päättyneellä tilikaudella n. 4,6 Meuroa ja se työllistää n. 30 ammattitaitoista työntekijää.

 

Lisätietoja

 

Ilkka Korhonen                                                  Tapani Stipa
044 7308 111                                                      044 7308 102
ilkka.korhonen@dcs.fi                                       tapani.stipa@dcs.fi

 

 

0
Feed

Jätä kommentti